-

Gözden kaçırmayın

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Somut Olmayan Kültürel Mirasını Koruma ve Geliştirme Toplantısını GerçekleştirdiKayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Somut Olmayan Kültürel Mirasını Koruma ve Geliştirme Toplantısını Gerçekleştirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın girişimciliğini güçlendirmek için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Türkiye'nin dört bir yanına yaygınlaştırılacak uygulamalarla kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluğunun önüne geçmeyi planladıklarını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarının kolaylaştırılması için iş birliği protokolü imzalandı. Ayrıca, TÜBİTAK ile Bilimsel Araştırma-Geliştirme, Yenilik ve Bilimsel Etkinlik İş Birliği protokolü de imzalandı.

Programda, Türkiye'de başarıya ulaşan kadın girişimcilerle yapılan "Kadın Girişimcilerimizle Güçlü Yarınlara" söyleşisi gerçekleştirildi. Bakan Göktaş, kadının güçlenmesinin güçlü bir aile ve müreffeh bir toplumun ilk adımı olduğunu vurguladı.

Göktaş, kadın girişimcilerin bilgi ve iletişim, bilimsel ve teknik faaliyetler, idari ve destek hizmetleri gibi yeni teknoloji alanlarını tercih ettiğini belirtti. Kadın girişimcilerin yeni teknoloji alanlarına yönelmelerinin ekonomik ve sosyal açıdan önemli olduğunu ifade etti.

Teknolojinin sürekli değişen ve sektörleri dönüştüren bir güç haline geldiğine dikkat çeken Göktaş, kadın girişimcilerin dijital teknolojiler ve inovasyonun öne çıkmasını sağlayarak Türkiye'nin global rekabetteki konumunu güçlendirdiğini söyledi. Yapay zekanın sağlık, eğitim, tarım gibi sektörlerde yeniliklere ve gelişmelere öncülük ettiğini vurguladı.

Bakan Göktaş, kadınların yapay zeka gibi ileri teknoloji alanlarında çalışmalar yapmalarının ülkenin teknolojik altyapısı ve yetenek havuzunu zenginleştirdiğini belirtti. Kadın girişimcilerin ulusal ve uluslararası ağlar oluşturarak Türkiye'nin dünya sahnesindeki yerini daha da sağlamlaştırdığını dile getirdi. Kadın girişimciliğinin iş hayatına dinamizm kattığına dikkat çekti.

Bakan Göktaş, genç bir girişimci olan Ayşe Ertaş'ın hikayesini örnek göstererek, kadınların yapabilecekleri işlerin sınırının olmadığını söyledi. Kadın girişimcilerin kendi hayatları, aileleri ve toplum için büyük başarı sembolleri olduğunu vurguladı. Ayrıca, kadınların ekonomik katılımının ulusal politikaların ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirildiğini belirtti.

Eşit imkanların sunulması durumunda kadınların başaramayacakları hiçbir işin olmadığına dikkat çeken Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kadınlara girişimcilik fırsatları sunduklarını ifade etti. Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için yapılan protokolle 1012 yeni kadın kooperatifi kurulmasına destek sağlandığını belirtti. Kadınların iş hayatında daha görünür hale gelmesinin önemini vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise kadın girişimciliğini destekleyen çalışmaların yapıldığını ve yatırım teşvikleri ile desteklerin kolaylaştırıldığını belirtti. Kadın girişimcilerin rehberlik, danışmanlık, proje destekleri gibi hizmetlerden faydalanabileceğini ifade etti. Kacır, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak projeler geliştirme konusunda iş birliğine devam edeceklerini söyledi.

Programda, kadın girişimciliğini destekleyen eğitim, araştırma, finansal destek ve mentörlük çalışmalarının tek bir platformda toplandığı kadingirisimci.gov.tr sitesinin tanıtımı yapıldı. Bakan Göktaş, bu protokoller ve internet sitesi sayesinde daha fazla kadına iş kurma ve var olan işleri geliştirme imkanı sunacaklarını belirtti.